Liedbundel Hemelhoog

basiseditie hemelhoogZoals al eerder bekend gemaakt, werkt het Evangelisch Werkverband samen met de Confessionele Vereniging en het Confessioneel Gereformeerd Beraad aan de opvolger van de Evangelische Liedbundel uit 1999. De protestants evangelische liedbundel gaat ‘Hemelhoog’ heten, afkomstig uit Psalm 108:4-5 “Hemelhoog is Uw liefde, tot aan de wolken reikt Uw trouw”.

De redactie heeft de nieuwe bundel samengesteld met grote voortvarendheid en er zijn 739 liederen gekozen. Net als de oude Evangelische Liedbundel is Hemelhoog zeer bruikbaar in combinatie met het Nieuwe liedboek, het Liedboek voor de kerken uit 1973, maar de bundel kan ook zelfstandig worden benut. De categorie-indeling uit de oude Evangelische liedbundel zal grotendeels blijven bestaan. “We hebben per categorie gekeken welke liederen we wilden behouden en welke er nieuw zijn toegevoegd. Het eindresultaat bestaat uit zo’n 25% ‘gouwe ouwen’, 25% ‘fonkelnieuwe’ en 50% bekende liederen”, aldus kerkmuzikant Bart Visser, die betrokken is bij de totstandkoming van Hemelhoog.

Online pakketten
Hemelhoog wordt uitgebracht als muziekeditie, als eenstemmige basiseditie voor gebruik in de kerkdiensten en als teksteditie voor gebruik in het gezin, op de kring of binnen het jeugdwerk. Rond de zomer wordt er ook een digitaal (beamer)pakket opgeleverd. Het Evangelisch Werkverband werkt hiervoor samen met stichting Opwekking uitgeverij Boekencentrum.

Volledige liedindex beschikbaar
Hoewel het project een half jaar vertraging opgelopen heeft, is er volgens directeur Hans Maat (projectleider) ontzaglijk veel werk verricht in anderhalf jaar tijd, met de hulp van velen. Vanaf 27 maart 2015 is de bundel in de voorverkoop te bestellen via www.hemelhoog.nl. Op de site kunt u alvast door een aantal bladzijdes uit de bundel bladeren, meer lezen over de achterliggende gedachten en de volledige liedindex bekijken. Voor kerkenraden en predikanten komt een gesprekspaper voorhanden.

De bundel zal op 12 mei 2015 aan de pers worden gepresenteerd. Op 14 mei 2015 – Hemelvaartsdag – wordt Hemelhoog aan het publiek gepresenteerd tijdens het Hemelhoog-concert, wat de afsluiting is van het jaarlijkse Vernieuwingsfestival van het Evangelische Werkverband. Dit is een groot concert in Veenendaal, waar velen artiesten en muzikanten hun medewerking aan verlenen.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *