Spot on: Licht op liturgie!

Op 25 november 2017 organiseert het praktijkcentrum voor onderzoek en dienstverlening in de kerken een werkdag over liturgie in Amersfoort.

Muzikanten, beamteams, predikanten, voorlezers, liturgiecommissies en andere geïnteresseerden zijn tijdens deze dag samen bezig met de invulling van de kerkdienst.

Wat gebeurt er eigenlijk in een kerkdienst? · Waarom gaan we er naar toe? · Hoe is een kerkdienst opgebouwd?· Hoe maak je keuzes, kies je teksten en liederen, geef je vorm aan liturgie in jouw gemeente?

 

‘Vroeger was alles duidelijker: de dominee maakte een preek, zocht daar wat psalmen bij die hij op zaterdagmiddag opstuurde naar de organist en door de koster op een liturgiebord liet aankondigen. Anno 2017 gaat het voorbereiden van een kerkdienst er vaak heel wat anders aan toe: zoveel betrokkenen, zoveel verschillende onderdelen…’

Hoe zorg je er dan voor dat de kerkdienst geen verzameling losse flodders wordt, waarin iedereen “zijn of haar ding doet”? Hoe kun je goed met elkaar samenwerken en blijf je daarbij met elkaar gericht op het geestelijke doel van je inspanningen? En: Wat heb jij nodig om je taken goed uit te kunnen voeren? Met deze vragen – en meer! – gaan we samen aan de slag op de Werkdag Liturgie.

Voor meer informatie zie  de website van het praktijkcentrum.

 

Licht op Liturgie 800px E-mail banner (002)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *