Symposium helpt kerken bij werken met kunst

geloof in beeldIn mei van dit jaar verscheen het ‘Handboek voor kunst in de kerk’. In aansluiting daarbij vindt op 10 oktober in Amsterdam het symposium ‘Geloof in beeld – helend en meedelend’ plaats.

Het zoomt in op de veelkleurige praktijk van kerk en kunst. Net als het boek wil het symposium praktische handvaten bieden aan gemeentes, die naar wegen zoeken om kunst te integreren in hun kerkelijk leven. Het zal de vele manieren waarop dit kan voor het voetlicht brengen en daarbij inspirerende voorbeelden tonen.

Het symposium vindt plaats in de Nassaukerk in Amsterdam. Het is het tweede symposium van het Platform Kerk en Kunst, na de start in 2013 in Doorn. In 2014 organiseerde het Platform Kerk en Kunst een grote expositie in Apeldoorn.

Sprekers op 10 oktober zijn Anne Marijke Spijkerboer (gespecialiseerd in theologie en kunst) over ‘Hoe integreer je kunst in de preek?’, Pim van Dijk (kerkdesign) over ‘Sacraliteit hangt deels af van harmonie’ en kunstenaar Janpeter Muilwijk (o.a. bekend van het grote wandtapijt in de Nieuwe Kerk te Middelburg) over ‘De kracht en taal van het beeld in zichzelf en in relatie tot het christelijk geloof’.

’s Middags is er keuze uit diverse workshops zoals kunst kijken en geloofsleren, het opzetten van een gemeenteproject met kunst en het adventproject voor dit jaar.

Tijdens de lunch is er een markt met allerlei infostands.

Het symposium sluit af met een kunstvesper geleid door Nassaukerkpredikant Klaas Holwerda.

De Nassaukerk in Amsterdam is een kerk die zich inzet om via kunst en experimentele vormen van liturgie een breed publiek te bereiken.

Het symposium op 10 oktober begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kosten: € 25,- p.p. inclusief lunch.

Opgave kan bij info@platformkerkenkunst.nl, met vermelding van naam en indien van toepassing organisatie. Daarnaast twee voorkeuren voor de eerste en twee voor de tweede ronde workshops.

Gelijktijdig dienen bezoekers € 25,- over te maken op bankrekening NL 63 ASNB 0943 3554 86 t.n.v. Stichting Culturele Activiteiten in De Ark, Hoofddorp.

Het volledige programma met workshops is te vinden op de website van artway.

 

 

flyer achter (1)

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *