Platform Kunst & Kerk

henriettealexander

Kunstwerk van Henriette Alexander. Foto: Roel Ottow

Samen met kunstenaars, theologen en anderen die zich bezig houden met kunst en kerk richtte cultuurhistorica Anikó Ouweneel-Toth het platform Kerk en kunst op. Het platform moet een ontmoetingsplaats worden voor kunstenaars, werkgroepen kunst in kerken en anderen die zich op dat terrein bewegen.

Volgens Ouweneel is er grote behoefte aan zo’n platform. Kerken weten vaak niet waar ze terecht kunnen als ze graag iets willen doen met kunst en voor kunstenaars is het ingewikkeld en tijdrovend kerken te vinden die iets met hun kunst willen doen.

Over de bijdrage van kunst in de kerkdienst zegt zij: “Kunst kan gebruikt worden als illustratie, maar het kan ook iets toevoegen aan het verhaal. Een goed kunstwerk is vaak het resultaat van jaren lang rijpen en voorbereiden. Daarnaast heeft een kunstenaar met een kunstopleiding ook degelijk vakmanschap geleerd…..”

Lees het volledige interview op de website van het Goede Leven.

De website van het platform Kerk & Kunst verbindt kerk en kunst met elkaar door o.a. de rubrieken “Kerk zoekt Kunst” “Kunst zoekt Kerk” en “Kunstenaar gezocht”.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *