Vacature Secretaris Bestuur Eredienst Creatief (vrijwilliger)

Heb je affiniteit met verschillen in stijlen en vormen in liturgie en vind je het leuk om in een groep mensen degene te zijn die structuur aanbrengt zonder de creativiteit uit het oog te verliezen? Dan is dit een goede functie voor jou!

Stichting EredienstCreatief is op zoek naar een nieuwe Secretaris die ons helpt om de nieuwe koers van symposia en studiedagen naar workshops op locatie verder uit te bouwen. De secretaris is lid van het bestuur en verantwoordlijk voor de organisatorische kant van de activiteiten en de communicatie. De secretaris bereidt samen met de voorzitter de vergaderingen voor (plm. 4x per jaar) en doet de verslaglegging. Daarnaast is het opstellen van het beleidsplan en beheren van gegevens en archief van de stichting de verantwoordelijkheid van de secretaris. Dit alles in goed overleg met de andere leden van het bestuur. De functie kan ook ingevuld worden door twee personen waarbij de organisatorische verantwoordelijkheden gesplitst worden van de communicatie.

Eredienstcreatief
Er leven in kerkelijk Nederland veel vragen als het gaat om de hedendaagse smeltkroes van liedculturen, stijlen, liturgische vormen en spiritualiteit die daarbij horen. De stichting EredienstCreatief wil deze vragen een platform bezorgen. Experimenteren met ideeën, praktische mogelijkheden (‘hoe dóe je dat dan allemaal’?) en het uitwisselen van ervaringen. Voorop staat de overtuiging dat er naar verbindingen moeten worden gezocht, niet naar het uitsluiten van de ene stijl en cultuur door de andere. Het bestuur bestaat uit theologen, (kerk)musici en geïnteresseerden met hart voor de eredienst.

Profiel
In de smeltkroes van persoonlijkheden in het bestuur is een praktisch ingesteld persoon nodig. Flexibel, communicatief, doortastend, georganiseerd zijn kenmerken die we zoeken bij de secretaris. Kunnen schakelen tussen inhoud en uitvoering, houden van diversiteit en een vleugje humor komt allemaal van pas.

Interesse?
Stuur een mail naar info@eredienstcreatief.nl of bel met de voorzitter Jaap Overeem 06 57341031

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *